Savjetovalište za mlade, roditelje i ostale osobe u potrebi „Svijet bez etikete“ kreirano je kao ideja sa ciljem da se postigne pozitivna promjena u društvu kada je u pitanju mentalno zdravlje i psihičko funkcionisanje pojedinca. Kreirano je za mlade i odrasle osobe koje imaju potrebu za stručnim savjetom nekoga iz našeg tima stručnjaka, bilo da je to socijalni pedagog, psiholog, psihoterapeut ili psihijatar.

 

Podrškom koju dobijate kroz razgovor sa stručnom osobom možete povećati opštu kvalitetu svog života. Naš tim stručnjaka Vam stoji na raspolaganju sa svim svojim stručnim znanjima, vještinama i posebnim metodama. Naš cilj jeste da prevaziđete Vaš trenutni zastoj i potaknete svoje kapacitete u procesu ličnog rasta i razvoja.

 

Svrha našeg rada jeste da doprinesemo kvalitetnom razvoju i sazrijevanju mladih osoba, te da im pružimo pomoć u prilagođavanju životnim uslovima radi njihovog osposobljavanja za samostalno rješavanje aktuelnih i budućih problema. Također je bitno pružanje efikasne podrške i drugim odraslim osobama koje naše usluge mogu naći korisnim za prevazilaženje ličnih zastoja i poteškoća.